网站首页 文秘写作 工作范文 文秘知识 条据书信 行政公文 求职离职 名人名言 党团范文 励志 优秀作文 思想汇报 经营营销 汇报总结
  • 名言警句
  • 爱情名言
  • 经典名言
  • 名言名句
  • 英语名言
  • 爱国
  • 小小文档网 > 名人名言 > 爱情名言 > 2020-2021学年高一英语外研版(2019)选择性必修第一册Unit6NurturingnatureSectionⅦ导学讲义

    2020-2021学年高一英语外研版(2019)选择性必修第一册Unit6NurturingnatureSectionⅦ导学讲义

    时间:2021-04-20 09:10:18来源:小小文档网本文已影响

    Section Ⅶ Expanding your world Ⅰ.单词分层默写 1.单词拼写 ①splendid adj.壮丽的 ②leisure n.空闲,闲暇 ③radiation n.辐射 ④mirror-like adj.如镜面般的 ⑤wander v.徘徊 ⑥jungle n.(热带)丛林 ⑦operator n.经营者 ⑧conservationist n.(动植物或古旧建筑的)保护工作者;环境保护主义者 ⑨candidate n.申请者 ⑩ favour n.支持,赞同 genuine adj.真的,真正的 salary n.薪金,工资 waist n.腰,腰部 2.拓展单词 ①steadily adv.平稳地→steady adj.稳定的;沉稳的v.使平稳;稳住adv. 稳定地;持续地 ②massive adj.巨大的→mass n. 大量;块,团 v.集结;聚集 ③delicate adj.脆弱的→delicately adv.微妙地;精致地;优美地 ④economy n.经济→economic adj.经济的 ⑤disturb v.干扰,扰乱→disturbed adj.困扰的→disturbance n.干扰;扰乱 ⑥applicant n.申请人→apply v.申请;使用;应用→application n.应用,运用;申请,申请表→applied adj.应用的;实用的 ⑦advertise v.(为……)做广告(宣传)→advertisement n.广告;广告宣传→advertising n.做广告;广告活动;广告业→advertiser n.登广告者,广告商 ⑧negotiable adj.可协商的→negotiate v.商定;谈判,协商→negotiation n.谈判;协商 ⑨preference n.优先(权)→prefer vt.较喜欢 ⑩ qualification n.技能条件,资格→qualify v.合格;使具备资格→qualified adj.具备……的知识(或技能);符合资格 Ⅱ.短语搭配翻译 1.在某人空闲时 at one's leisure  2.世界屋脊 roof of the world  3.涉及,与……有关 relate to  4.多次露面 make a number of appearances  5.让这片风景充满勃勃生机 bring the scenery to life  6.多亏,幸亏 thanks to  7.定期休整 regular breaks  8.令无数人向往 attract people's admiration   9.关心;担心 be concerned about  10.与……协调/一致 in harmony with  11.用完,耗尽 use up  12.相应地;转而;依次;轮流;逐个 in turn  13.支持,赞同 in favour of  14.突出了……的重要性 highlight the importance of  15.由……组成 be made up of  16.是……的栖息地 be host to...  17.受到威胁 under threat  18.除了…… in addition to  19.向……开放 be open to  20.对……造成损坏 cause damage to  Ⅲ.主题书面表达   结合本单元主题,使用本单元词汇、句型和语法写一篇语言流畅、用词准确、逻辑严密的短文。

    1.写作要点 ①我乘火车穿越“世界屋脊”(roof of the world),这花了好几年的时间才得以完成。(非限制性定语从句) I was travelling on the railway across the “roof of the world”, which took me years to complete.  ②这条铁路是为了克服工程挑战(overcome the engineering challenges)所做的一切努力的记录。

    The railway is a record of all of the efforts to overcome the engineering challenges.  ③现在,藏羚羊(Tibetan antelopes)一直在使用铁轨下的通道安全地移动,时不时地停下来悠闲地(at one's leisure)吃着草。我们甚至把湿地(wetland)搬到了新的地方。(现在完成进行时) Now Tibetan antelopes have now been using the passages under the railway to move safely, occasionally stopping to eat grass at their leisure. We even moved wetlands to a new area.  ④同时,稀薄的空气、多变的天气和高水平的紫外线辐射(radiation)也会威胁到工人。

    Meanwhile, the thin air, changeable weather and high levels of UV radiation would threaten the workers.  ⑤但今天,让我们欣慰的是(to one's relief),这条铁路值得(deserve)我们努力。

    But today, to our relief, the railway deserves our efforts.  2.串句成文 将以上句子连成一篇语言流畅、用词准确、逻辑严密的短文。

    I was travelling on the railway across the “roof of the world”, which took me years to complete. The railway is a record of all of the efforts to overcome the engineering challenges. Now Tibetan antelopes have now been using the passages under the railway to move safely, occasionally stopping to eat grass at their leisure. We even moved wetlands to a new area. Meanwhile, the thin air, changeable weather and high levels of UV radiation would threaten the workers. But today, to our relief, the railway deserves our efforts.  A disruptive innovation A disruptive innovation的意思是“一项颠覆性的创新”。它主要用来描述商业、科技等领域中给现有市场带来突破性变化的超前技术。A disruptive innovation既可以指一个具有革新意义的产品,也可以指一种创新的行为模式。

    This model of an electric car has been a real disruptive innovation. Now everyone is trying to make something similar.这款电动汽车是一项真正的颠覆性的创新。现在大家都想尝试做出类似的东西。

    The smartphone was a disruptive innovation. People expect something completely different from their phones these days.智能手机是一项颠覆性的创新。如今,人们期望一些与他们的手机完全不同的事物。

    Crosstalk Crosstalk is a folk rap art. Chinese crosstalk has three origins: Tianqiao in Beijing, Quanyechang in Tianjin and Confucius Temple in Nanjing. Crosstalk originated in North China, was popular in Beijing, Tianjin and Hebei, popularized at home and abroad, began in the Ming and Qing dynasties, and flourished in contemporary times. It is mainly performed orally. The performing forms include the monologue comic talk, crosstalk, group crosstalk and so on. It rooted in the folk, from life, and popular among the masses. The ancestor of crosstalk is Zhang Sanlu, and the famous schools have “Hou (Baolin)”“Ma (Sanli)”“Chang (Baokun)”“Su (Wenmao)”“Ma (Ji)”, etc. Famous performance masters include Hou Baolin, Ma Sanli, Chang Baokun, Su Wenmao, Ma Ji and many others. In the late 20th century, a generation of crosstalk masters led by Hou Baolin fell one after another, and crosstalk fell into a low point. Since 2005, crosstalk performers such as Guo Degang and his Deyunshe have risen to prominence by virtue of their dissemination on Internet video websites and other new media, refocusing public attention to crosstalk as an art category and realizing its second revival. In a word, crosstalk is a comic art in content and a dialogue art in form. The two main features of crosstalk, both in content and form, are not isolated from each other, but interrelated. 【译文】 相声 相声是一种民间说唱艺术。中国相声有三大发源地:北京天桥、天津劝业场和南京夫子庙。相声源于华北,流行于京津冀,普及海内外,始于明清,盛于当代。它主要采用口头方式表演。表演形式包括单口相声、对口相声、群口相声等。它扎根于民间、源于生活、又深受群众欢迎。相声鼻祖为张三禄,著名流派有“侯(宝林)派”“马 (三立)派”“常(宝堃)派”“苏(文茂)派”“马(季)派”等。著名表演大师有侯宝林、马三立、常宝堃、苏文茂,马季等多人。二十世纪末期,以侯宝林为首的一代相声大师相继陨落,相声陷入低谷。2005年起,凭借在网络视频网站及其他新媒体的传播,相声演员如郭德纲及其德云社异军突起,使公众重新关注相声这一艺术门类, 实现了相声的二次复兴。总而言之,相声在内容上是喜剧艺术,在形式上则是对话艺术。相声在内容和形式上的这两大特点,并不是彼此孤立的,而是相互联系的。

    第一部分 听力(共两节,满分30分)   ☆关注主书封底“3·2学习云空间”,免费下载听力材料音频。

    第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

                         1.How old is Tony now? A.15 years old.   B.20 years old. C.25 years old. 2.What do the speakers plan to do? A.Go back home.   B.Go out for a walk. C.Have some drinks. 3.What is wrong with the printer? A.It's broken down. B.It runs out of ink. C.It has no paper. 4.What is the boat's top speed? A.About 20 miles per hour. B.About 25 miles per hour. C.About 30 miles per hour. 5.What does the woman advise the man to do with his aunt? A.Give her a bird as a gift. B.Take her to an Italian restaurant. C.Show her around the city. 第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

      听第6段材料,回答第6、7题。

    6.What does the man's apartment look like? A.Beautiful.   B.Untidy.   C.Large. 7.What are the speakers going to do? A.Have a meal together. B.Clean up the room. C.Go home.    听第7段材料,回答第8至10题。

    8.What are the speakers mainly talking about? A.A travel company. B.A website. C.Tomorrow's plan. 9.What has the woman bought online? A.Some wine.   B.Some tickets. C.Some coffee. 10.What will the speakers do next? A.Eat out. B.Meet wine experts. C.Go to a garden nearby.   听第8段材料,回答第11至13题。

    11.What is the relationship between the speakers? A.Brother and sister. B.Mother and son. C.Neighbors. 12.How does the man get money every week? A.By doing chores (家务). B.By taking a part-time job. C.By helping the neighbors. 13.What is Tina doing? A.Picking up leaves. B.Working on a book report. C.Cleaning the window.   听第9段材料,回答第14至17题。

    14.What are the speakers mainly discussing? A.A game.   B.A movie.   C.A toy. 15.What does the man think of the price of Warcraft Ⅱ? A.It's too expensive. B.It's very normal. C.It's quite cheap. 16.What do we know about the woman? A.She lives in a shared room. B.She has no interest in Warcraft Ⅱ. C.She likes watching movies. 17.What does the man like about Warcraft Ⅱ? A.Pictures.   B.Actions.   C.Sounds.   听第10段材料,回答第18至20题。

    18.What does the speaker tell us about his mother's early childhood? A.Her parents set up an ice cream store. B.Her parents immigrated(移民) to America. C.Her parents left Chicago to work on a farm. 19.What do we learn about the speaker's father? A.He left Italy at 16. B.He taught English in Chicago. C.He was made limp(瘸) in an accident. 20.What does the speaker say about his mother? A.She was a school secretary. B.She was helpful to neighbors. C.She was highly devoted to her family. 答案 1.C 2.C 3.B 4.C 5.B 6.B 7.A 8.C 9.B 10.A 11.B 12.A 13.B 14.A 15.B 16.A 17.C 18.B 19.C 20.C 听力材料 Text 1 W:Tony must be over 20 now. M:Yes, when I first met him ten years ago, he was already fifteen. Text 2 W:Oh, no. I'm dying for a drink. We have been out for two hours. M:Let's go to the snack bar across the street and get something to drink. Text 3 M:Look! The printer is broken. I told you it wasn't working. W:Of course it won't work! See, the ink has been used up. You have to change the ink box. Text 4 M:I just heard on the radio that a storm is coming. W:Well, our boat is going about 25 miles per hour. Normally, we go about 20. M:Maybe we should head back. I don't want to get caught in the storm. W:Good idea. We can go five miles per hour faster at most. Text 5 M:I don't know where to take my aunt to dinner this weekend. W:Have you ever been to the Italian restaurant by the river? You can enjoy a bird's-eye view of the whole city while you enjoy your meal. Text 6 M:Hi, Anna, come in. W:Wow, your apartment is a mess. M:I know. I didn't have time to put things away before you got here. W:Anyway, are you ready to go? M:No, I'm not ready yet. I still have to brush my teeth and wash my face. Can you wait for a few minutes? W:OK, but please hurry. I think the restaurant is closing soon. Text 7 W:I can't believe tomorrow is the last day of our vacation. I know we've seen most of the local sights, but there's still one more thing I'd like to do. Do you remember me telling you about that garden near here? They offer a tour of the grounds followed by a wine tasting, and all of their guides are wine experts. M:That sounds like a lot of fun. Can we just buy tickets there in person, or do we need to call to book in advance? W:Tickets are only sold through their website. But don't worry. I have already bought some. M:That's great. Then if everything is ready for tomorrow, let's go out for dinner. W:OK. Text 8 W:Nate, can you pick up the leaves in the front yard? The grass is covered by them. Our neighbor's house looks much cleaner. M:It's just going to snow soon, so why does it matter? W:It's not supposed to snow for a week. Picking up leaves is part of what you do for your pocket money, remember? Or maybe I shouldn't give you money every week... M:Okay, fine. I'll do it. Where are the trash bags? W:Under the window. Speaking of the window, can you ask your sister to clean it? I'll get dinner started. Have you heard from Dad? He should have been home by now. M:No, I haven't. I think Tina is doing homework, so she probably can't do her chores. Her book report is due in a week. Text 9 W:How do you like Warcraft Ⅱ? M:It's a great game. There are a lot of new characters. W:Did it cost very much? M:It cost about thirty. Most games cost about that much. W:My roommate always wants to play it. But I told her to play her own game. M:Yeah, my roommate likes to watch me play. He says it's like watching a movie. W:I've never seen such good pictures. M:And I've never heard such good sounds in a game. Text 10   My mother was born in a small town in northern Italy. She was three when her parents immigrated to America in 1926.They lived in Chicago when my grandfather worked on making ice cream. At 16, Mama graduated first in her high school class, went onto secretarial school, and finally worked as an executive secretary for a railroad company. She was beautiful, too. Her favorite portrait showed her sitting by Lake Michigan, her hair going blown, and her gaze reaching toward the horizon. My parents were married in 1944. Dad was a quiet and intelligent man. He was 17 when he left Italy. Soon after, a hit-and-run accident left him with a permanent limp. Dad worked hard. He eventually built a small successful wholesale candy business. Dad was generous and handsome. Mama was devoted to him. After she married, my mother quit her job and gave herself to her family. In 1950, with three small children, Dad moved the family to a farm 40 miles from Chicago. Mama said goodbye to her parents and friends. But she never complained. 第二部分 阅读(共两节,满分50分) 第一节 (共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)   阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

    A (2020吉林吉化第一高级中学月考) Plan your dream vacation to one of these excellent destinations. St. Lucia Abundant rainforests and splendid mountains are both reasons to visit this Caribbean island. St. Lucia offers the perfect mix of relaxation and adventure. To take in the breathtaking scenery, plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet. Banff, Alberta This Canadian destination will bring out the explorer in anyone who visits. From hiking and white-water rafting to skiing and snowboarding, Banff offers travelers an abundance of year-round outdoor activities. The Lake Louise Ski Resort is one of the largest in North America and the striking photo opportunities of the Canadian Rockies from Moraine Lake can't be underestimated (低估). Machu Picchu According to travelers, a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage site is a once-in-a-lifetime adventure. Located in the Andes Mountains, it is the most familiar icon (象征物) of Inca civilization. Spend a few days accustoming yourself to the altitude in the neighboring city of Cusco, where you can experience a mix of Incan and Spanish cultures. The Great Barrier Reef It's easy to see why the Great Barrier Reef is one of the Seven Natural Wonders of the World—it stretches nearly 1,500 miles along the eastern coastline of Australia and features about 3,000 reefs, 900 islands and more than 1,500 species of fish.Travelers can see these amazing natural structures from the air or underwater. However, large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this place's continued existence at risk, so plan your visit soon to see this awesome sight up close. 21.What can you enjoy both in St. Lucia and Banff? A.Diving.   B.Skiing. C.Hiking.   D.Snowboarding. 22.Where may a historian choose to go? A.St. Lucia.    B.Machu Picchu. C.Banff, Alberta.   D.The Great Barrier Reef. 23.What do we know about the Great Barrier Reef? A.It's on the western coast of Australia. B.It's famous for coral reefs rather than fish. C.It may disappear if temperature keeps on rising. D.People must take a plane to enjoy its beauty. 答案 [语篇解读] 本篇为应用文。本文主要介绍了四个著名的旅游景点的相关信息。

    21.C 细节理解题。根据第二段最后一句“To take in the breathtaking scenery, plan to hike the Piton Mountains or dive in the waters of Anse Chastanet.”和第三段第二句“From hiking and white-water rafting to skiing and snowboarding, Banff offers travelers an abundance of year-round outdoor activities.”可知,在St. Lucia和Banff游客们都可以进行徒步旅行,故选C项。

    22.B 推理判断题。根据第四段第一句“According to travelers, a visit to this Peruvian UNESCO World Heritage site is a once-in-a-lifetime adventure.”可知,Machu Picchu是世界遗产,这种地方通常是历史学家喜欢参观和游览的地方,故选B项。

    23.C 推理判断题。根据第五段最后一句“However, large amounts of coral bleaching (褪色) caused by rising ocean temperatures put this place's continued existence at risk, so plan your visit soon to see this awesome sight up close.”可知,如果海洋的温度继续上升,这一旅游景点可能会消失,故选C项。

    B (2020广西南宁高二检测) The Pacific island nation of Nauru used to be a beautiful place. Now it is an ecological disaster area. Nauru's heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes. For thousands of years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization. The first European to arrive was John Fearn in 1798. He was the British captain of the Hunter, a whaling ship. He called the island Pleasant Island. However, because it was very remote, Nauru had little communication with Europeans at first. Then whaling ships and other traders began to visit, bringing guns and alcohol. These elements destroyed the social balance of the twelve family groups on the island. A ten-year civil war started, which reduced the population from 1,400 to 900. Nauru's real troubles began in 1899 when a British mining company discovered phosphate(磷酸盐) on the island. In fact, it found that the island of Nauru was nearly all phosphate, which is a very important fertilizer for farming. The company began mining the phosphate. A phosphate mine is not a hole in the ground; it is a strip mine(露天矿). When a company strip-mines, it removes the top layer of soil. Then it takes away the material it wants. Strip-mining totally destroys the land. Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon. In 1968, Nauru became one of the richest countries in the world. Every year the government received millions and millions of dollars for its phosphate. Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses. Soon people realized that they had a terrible problem—their phosphate was running out. Ninety percent of their island was destroyed and they had nothing. By 2000, Nauru was almost financially ruined. Experts said that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen. 24.What might be the author's purpose in writing the text? A.To seek help for Nauru's problems. B.To give a warning to other countries. C.To show the importance of money. D.To tell a heartbreaking story of a war. 25.What was Nauru like before the Europeans came? A.Rich and powerful. B.Modern and open. C.Peaceful and attractive. D.Greedy and aggressive. 26.Which of the following was a cause of Nauru's financial problem? A.Its leaders misused the money. B.It spent too much repairing the island. C.Its phosphate mining cost much money. D.It lost millions of dollars in the civil war. 27.What can we learn about Nauru from the last paragraph? A.The ecological damage is difficult to repair. B.The leaders will take the experts' words seriously. C.The island was abandoned by the Nauruans. D.The phosphate mines were destroyed. 答案 [语篇解读] 本篇为记叙文。本文叙述了太平洋岛国Nauru过度使用自己的资源导致最后资源枯竭,国家陷入财政危机的实例,以此警示我们注意科学发展。

    24.B 推理判断题。根据第一段中的“Nauru's heartbreaking story could have one good consequence—other countries might learn from its mistakes.”可知,作者认为瑙鲁的故事可以让其他国家从它的错误中学到一些东西,故选B。

    25.C 细节理解题。根据第二段中的“For thousands of years, Polynesian people lived on the remote island of Nauru, far from western civilization.”和第五段最后一句“Gradually, the lovely island of Nauru started to look like the moon.”可知,欧洲人来之前,瑙鲁是一个平静且美丽的小岛,故选C。

    26.A 细节理解题。根据第七段中的“Unfortunately, the leaders invested the money unwisely and lost millions of dollars. In addition, they used millions more dollars for personal expenses.”可知,领导人不明智的投资,加上过度的个人消费,导致了财政问题,故选A。

    27.A 推理判断题。根据最后一段中的“Experts said that it would take approximately $433,600,000 and more than 20 years to repair the island. This will probably never happen.”可知,瑙鲁的生态破坏是难以修复的,故选A。

    C (2020河北唐山一中高二期中) Cameron is no ordinary dog, not just because he was born on Valentine's Day. To Maggie, a first grader at Burgundy Farm Country Day School, the dog who spends most days on campus is more like a friend. When Cameron is near, Maggie feels “really, really happy,” she said, “I feel safe around him,” she added. “He'll lie down and ask me to scratch his tummy,” she explained, because Cameron likes Maggie. Cameron is one of a handful of dogs at Burgundy, a K-8 private day school in Alexandria, Virginia. Dogs started showing up there when the head of school, Jeff Sindler, brought his clumsy Labrador, Luke, to the main office building where Sindler worked. After Luke died, Sindler adopted Cameron and brought him to campus, too, where the dog Maggie described as “really cute” became a school favorite. “They don't care if you are good at basketball or a great reader, or popular,” Sindler said. “They just want to be loved equally,” he added.“Cameron and the other dogs on campus that are always fastened with a rope and with their owner go a long way toward improving students' social and emotional well-being,” he said. They reduce tension, ease anxiety, and inspire happy feelings among students. “They bring out some important emotions,” he said, “And they are especially helpful to children and adults who struggle in social communication.” Children often came from challenging backgrounds: many lived in poverty, or had to travel through dangerous neighborhoods to get to school, or shared an overcrowded home. When these emotionally needy children met the dogs, they relaxed and were more prepared to learn. Just as important, dogs on school grounds set a positive, welcoming tone. They help preserve the school climate that is accepting, supportive and curious.“Dogs are one way to hold on to that,”Sindler said, adding that “schools should be fun and exciting, and dogs can be a big part of that.” For Sindler, including Cameron was all part of an effort to create a safe environment where learning could flourish. 28.What makes the dog Cameron really special? A.His rare species. B.His particular birthmark. C.His attractive appearance. D.His friendly nature. 29.How do dogs on campus improve students' social and emotional well-being? A.By reading together silently. B.By offering them comfort equally. C.By playing basketball together freely. D.By walking a long way together happily. 30. What does the underlined word “that” in Paragraph 5 refer to? A.A positive tone. B.The school ground. C.A welcoming attitude. D.The school atmosphere. 31.What's the purpose of the passage? A.To encourage schools to bring in more dogs. B.To explain why dogs help students with learning. C.To introduce a way to help students grow healthily. D.To explore the possibility to challenge no-dog rules. 答案 [语篇解读] 本篇为新闻报道。本文报道了Cameron是居住在校园内的狗之一,并受到了学生们的欢迎。这些可爱的狗有助于学生缓解焦虑,激发学生的快乐情绪并有助于学生的健康成长。

    28.D 推理判断题。根据第一段中的“the dog who spends most days on campus is more like a friend”以及“He'll lie down and ask me to scratch his tummy”可知,Cameron 具有友善的天性,故选D项。

    29.B 细节理解题。根据第三段中的“They don't care if you are good at basketball or a great reader, or popular...They just want to be loved equally”可知,校园里的狗通过给学生同等的安慰来促进学生的社交和情感方面的健康,故选B项。

    30.D 词义猜测题。根据第五段中的“dogs on school grounds set a positive, welcoming tone. They help preserve the school climate that is accepting, supportive and curious”可判断出,画线单词“that”指的是 the school climate“学校氛围”,故选D项。

    31.C 推理判断题。通读全文可知,Cameron是居住在校园内的狗之一,并受到了学生们的欢迎。这些可爱的狗能够帮助学生缓解焦虑,激发学生的快乐情绪并有助于学生的健康成长。所以这篇文章的目的是介绍一种帮助学生健康成长的方法,故选C项。

    D (2020山东潍坊期中) A new officer of the Huntington Park Police patrols (巡逻) local parks 24 hours a day seven days a week. He doesn't need any rest, coffee breaks, a salary or medical insurance, and that is because it is a Robocop. The main function of the Robocop is to scan and film the surroundings. Besides cameras with night vision that report 360 degrees, it also has a distress button which is located here, so if somebody is to need assistance or they want to contact the communication center, they can do it by pressing that distress button. There are people that are monitoring on the other end. This newest police employee is self-charging. It's easy to program it and make changes to the software if necessary. Its maintenance (维护) costs are roughly 75 thousand dollars a year. It travels the entire park. It is a programmed path, but the police are able to change the path and adapt it. The Robocop can record the license plates (车牌) of passing cars and check them against an online database of stolen cars. It can also help locate a lost iPhone because it is able to determine a smartphone's MAC address. The police can see from the robot if something wrong happens and then come and figure it out. The Robocop can't replace its human handlers. The whole goal is to give the police more time to do things machines can't do. The police have been having some concerns about safety of the parks and want an extra set of eyes that will help patrol 24/7. The Robocop's creators believe this model known as K5 is best used for providing security at public places like hospitals, parking lots, parks and airports. So far, it seems to be working out just fine. 32.What is the distress button used to do? A.Locate the Robocop. B.Serve as an alarm device. C.Communicate with visitors. D.Monitor the neighbourhood. 33.Which of the following can best describe the Robocop? A.Helpful but dangerous. B.Intelligent but inexpensive. C.Tireless and multifunctional. D.Fashionable and good-looking. 34.Why does the Robocop record the license plates of passing cars? A.To direct traffic. B.To build a database. C.To prevent accidents. D.To find lost cars. 35.What can we infer about the Robocop from the last paragraph? A.It has limitation in use. B.It has been widely used. C.Its creators need more support. D.Its security is still under test. 答案 [语篇解读] 本篇为说明文。本文主要介绍了机器人警察,它能够扫描和拍摄周围环境,可以昼夜不停地巡逻当地公园,还可以记录过往车辆的车牌来寻找遗失车辆,追踪丢失的iPhone等。机器人警察最适合于医院、停车场、公园和机场等公共场所的安保工作

    32.B 细节理解题。根据第二段中的“Besides cameras with night vision that report 360 degrees, it also has a distress button which is located here, so if somebody is to need assistance or they want to contact the communication center, they can do it by pressing that distress button.”可知,求救按钮被用作报警装置,故选B。

    33.C 推理判断题。根据第一段中的“He doesn't need any rest, coffee breaks, a salary or medical insurance, and that is because it is a Robocop.”以及第四段内容可知,Robocop不知疲倦且Robocop可以记录过往车辆的车牌来寻找遗失车辆,追踪丢失的iPhone,是多功能的,故选C。

    34.D 细节理解题。根据第四段第一句“The Robocop can record the license plates(车牌) of passing cars and check them against an online database of stolen cars.”可知,机器人警察会记录过往车辆的牌照,以寻找遗失的车辆,故选D。

    35.A 推理判断题。根据最后一段中的“The Robocop can't replace its human handlers. The whole goal is to give the police more time to do things machines can't do.”可知,机器人警察在使用上有限制,故选A。

    第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)   阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

    (2020河北邢台期中) The very idea of selling yourself during a job interview can be slightly worrying. But the good news is that you can learn how to confidently talk about them. 36   Look the part. Many hiring managers will form their first impression of you based on what you're wearing. The right interview clothes depend on the company you're interviewing for. In addition, you need to physically show confidence.  37  Mainly your eye contact, hand motions, posture, and tone of voice—are very important.  Prepare meaningful stories. You can expect to be asked some job interview questions. These questions require you to come up with examples from your past work experiences. 38  Unfortunately, this is where a lot of job hunters cannot do well.   39   Ask good questions that offer value. “These questions mark you as an in-depth, curious, persistent researcher,” says Cole. Make sure at least one of your questions expresses interest in what the company is currently working on. “After the interviewer answers, you'd follow up by offering your creative thinking on the subject,” says Cole. Always quantify (量化) your achievements.  40  So, instead of saying, “I led a successful project,” say, “The project I led reduced costs by 35%, saving four days altogether from start to finish,” Cole recommends.  A.Ask unique questions. B.Prepare a self-introduction in advance. C.The following tips can help you close the sale on a job offer. D.It's important to use hard numbers when describing your accomplishments. E.Your body language strengthens that you are the right person for the position. F.You'll learn how to answer questions—everything from the job to your weaknesses. G.For example, talk about a time when you had to deal with a difficult co-worker. 答案 [语篇解读] 本篇为说明文。本文主要介绍了一些可以使求职者求职成功的方法。

    36.C 考查段尾句。根据空前的But the good news is that you can learn how to confidently talk about them.以及下文的每一段落都介绍了一个提升自信的方法可知,C项(以下建议可以帮助你成功地参与工作面试)承上启下。故选C项。

    37.E 考查段中句。根据空前的In addition, you need to physically show confidence.和空后的Mainly your eye contact, hand motions, posture, and tone of voice—are very important.可知,E项(你的肢体语言更使对方认为你是该职位的合适人选)能够承接上文并且与下文连接通顺。故选E项。

    38.G 考查段中句。根据空前的These questions require you to come up with examples from your past work experiences.和空后的Unfortunately, this is where a lot of job hunters cannot do well.可知,G项(例如,谈论一下你不得不与一个难以相处的同事打交道的例子)能够承接上文并且与下文连接通顺。故选G项。

    39.A 考查段落标题。根据该段的第一句话Ask good questions that offer value.可知,A项(提出独特的问题)能够概括本段的内容。故选A项。

    40.D 考查段首句。根据空后的So, instead of saying, “I led a successful project,” say, “The project I led reduced costs by 35%, saving four days altogether from start to finish,” Cole recommends.可知,D项(在描述你的成就时使用确切的数据很重要)与下文连接通顺。故选D项。

    第三部分 语言运用(共两节,满分30分) 第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)   阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

    (2020辽宁省实验中学高二下学期期中) My friend and I had just set off from Vancouver to do a five-day canoe (独木舟) trip in Bowron Lake Provincial Park. We'd been  41  the trip for quite a while—reservations at the park needed to be  42  months in advance. I'd taken some time off work and my friend managed to spare some time for the adventure. We were driving to Bowron Lake when our car  43  down.  44 , we were just outside a small town which had a little motel (汽车旅馆), where we met a kind stranger.  He gave us the  45  of a mechanic (修理工)in town. We called him and it  46  that our car's problem wasn't a big deal to fix, but the mechanic needed to order a part that would  47  a few days to show up. At that point, we  48  our trip would have to be cancelled.  The kind-hearted stranger insisted that we  49  our trip when we mentioned the change of plans. He offered to drop us off at the lake, coordinate with (与……协调)the mechanic to  50  the car while we were gone, and then  51  my friend and me after we finished canoeing.  I still remember everything he did to help us, which was  52 . It was a trip that never would have happened  53  he hadn't done all he did, which helped us so much. It's people like him  54 make me want to go out of my way for others who are travelling and  55  help.  41.A.enjoying    B.imagining C.planning    D.completing 42.A.bought    B.decided   C.ordered    D.booked 43.A.broke    B.set    C.turned    D.got 44.A.Finally    B.Initially   C.Unfortunately   D.Luckily 45.A.address    B.number C.introduction   D.story 46.A.proved    B.pretended    C.needed   D.intended 47.A.pay    B.spend    C.cost   D.take 48.A.figured    B.promised   C.remembered  D.heard 49.A.finished    B.finish    C.canceled    D.cancel 50.A.fix up   B.pull over   C.get out    D.put away 51.A.pay for    B.search for C.pick up    D.cheer up 52.A.unavoidable   B.unbelievable C.unrecognizable   D.unacceptable 53.A.before    B.since    C.unless     D.if 54.A.which    B.whom    C.that    D.as 55.A.fond of    B.in need of C.used to    D.in favor of 答案 41.C enjoy欣赏;imagine想象;plan计划;complete完成。根据下文中的I'd taken some time off work and my friend managed to spare some time for the adventure. 可知,作者他们计划这次旅行已经很久了,故选C。

    42.D buy买;decide决定;order命令;book预订。根据reservations at the park可知需要预订,故选D。

    43.A break down发生故障;set down记下;turn down拒绝,调低(音量);get down使沮丧。根据下文He gave us the  45  of a mechanic (修理工)in town. 可知,他们的车出故障了,故选A。  44.D finally最终;initially最初,首先;unfortunately不幸地;luckily幸运地。根据上文他们的车抛锚了,但是找到了一个小汽车旅馆,可知选D。

    45.B address地址;number数字,号码;introduction介绍;story故事。根据下文中的We called him可知选B。

    46.A prove证明;pretend假装;need需要;intend打算,想要。修理工检查过后证明汽车的问题不大,故选A。

    47.D sth. takes/took some time to do...某物需要花费时间做……,故选D。

    48.A figure认为;promise承诺;remember记得;hear听说。根据上下文可知,他们原本计划好的旅行不得不取消了,因此选A。

    49.B 根据kind-hearted以及下文中He offered to drop us off at the lake, coordinate with (与……协调)the mechanic to...可知,此处指应完成旅行,insist在这儿表示要求和命令,从句要用虚拟语气,故选B。

    50.A fix up修理;pull over靠边停车;get out离开,出去;put away把……收起来。根据上文可知,此处指修理车,故选A。

    51.C pay for支付;search for寻找;pick up接某人;cheer up使……兴奋。根据上下文和句意可知,此处应是这个陌生人接作者和作者的朋友,故选C。

    52.B unavoidable不可避免的;unbelievable难以置信的;unrecognizable难以辨别的;unacceptable难以接受的。根据句意可知,一个陌生人为他们做的这些事情让人难以置信,故选B。

    53.D before在……之前;since自从,因为;unless除非;if如果。从句用了had done, 主句用的是would have done,表示对过去事情的虚拟,故用if,选D。

    54.C 强调句型结构:It is/was+被强调部分+that+其他。故选C。

    55.B fond of喜欢;in need of需要;used to过去常常;in favor of支持。根据句意可知,作者从自身的经历感叹道他也想要帮助一些需要帮助的人。故选B。

    第二节 (共10小题;每小题1.5分,满分15分)   阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

    (2020江西吉安期末) Ji'an lies next to the Luoxiao Mountains with the Gan River  56  (run) through the middle of the city. It's a place  57  pleasant climate and abundant rainfall. Mountainous and  58  (hill) regions (区域) occupy more than seventy percent of its land.  As an ancient cultural city, Ji'an went through wind and storm for thousands of years, with so many  59  (hero) making a commitment to this land. The great  60  (write) Ouyang Xiu and the national hero Wen Tianxiang were  61  representatives of the 2,855 successful candidates and 18 No.1 scholars in the highest imperial examinations (科举考试),  62  were the pride of the local people.  There is picturesque scenery of the endless cloud-kissing mountains, the clear water and attractive view sights. Everyone is  63  (amaze) at the strange flowers, the bright bird singing, as well as the unusual animals. Mount Wugong and Mount Jinggang  64  (be) both famous tourist attractions. As the Beijing-Kowloon high-speed railway goes through here, Ji'an will be refreshed not only in the image of an old revolutionary base area,  65  also the deep-rooted traditional conception.  答案 56.running 考查非谓语动词。在with复合结构中,the Gan River和run之间是逻辑上的主动关系,故填running。

    57.with 考查介词。此处介词with意为“具有”,with短语作place的后置定语,故填with。

    58.hilly 考查形容词。其后是名词regions,故应用形容词修饰名词,故填hilly。

    59.heroes 考查名词复数。many后应接可数名词复数,故填heroes。

    60. writer 考查名词。此处指的是伟大的作家欧阳修,故填writer。

    61.the 考查定冠词。此处表示特指,故填the。

    62.who 考查非限制性定语从句。先行词指人,关系代词在非限制性定语从句中作主语,故填who。

    63.amazed 考查形容词。修饰人用-ed形容词,故填amazed。

    64.are 考查时态和主谓一致。武功山和井冈山都是著名旅游景点,这是客观事实,故应用一般现在时。主语为Mount Wugong and Mount Jinggang,故填are。

    65.but 考查连词。not only...but also...不但……而且……,故填but。

    第四部分 写作(共两节,满分40分) 第一节 应用文写作(满分15分) (2020河南濮阳高二上学期期末) 假定你是李华,你所在的城市即将举办国际青少年足球赛,组委会现面向社会招聘英语志愿者。请你用英语给组委会写一封邮件,申请成为志愿者。要点如下: 1.表达意愿; 2.说明优势; 3.希望获准。

    注意: 1.词数80左右; 2.可适当增加细节,以使行文连贯。

    答案 One possible version: Dear Sir or Madam,  Thank you for taking your time to read my letter. I am a senior high school student. With the International Youth Football Match approaching, I'd like to apply to be a volunteer.  I think I'm fit for the job. First of all, I'm enthusiastic about football matches. Second, I can speak English as fluently as the native speakers do, which enables me to have no difficulty in communicating with people I meet. What's more, I have experience of volunteering and I know how to get along well with others.   In short, I'm eager to be a volunteer for the match. I will do whatever I can to help if I am accepted.  Looking forward to your reply.  Yours sincerely,  Li Hua  第二节 概要写作(满分25分)   阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

    (2020浙江温州十五校联合体期中) School uniforms are becoming more and more popular across the USA. That's no surprise, because they offer many benefits. They immediately end the powerful social sorting and labeling (标记) that come from clothing. If all students are dressed in the same way, they will not pay too much attention to their clothing, and some of them will not be laughed at for wearing the “wrong” clothes. Some people are against the strict rule of school uniforms, but they do not realize that students have already accepted a kind of rule—wanting to look just like their friends. The difference is that the clothing students choose for themselves creates social barriers (障碍); school uniforms tear those barriers down. As in other places, uniforms remind the wearers of their purposes and duties. For example, when a man or woman puts on a police uniform, he or she becomes, for a time, the symbol (象征) of law and order. To the wearer, the uniform means his or her special duties and sends the same message to everyone the wearer meets. People with different jobs wear uniforms of one kind or another. For students, the school uniform reminds them that their task for the six or seven hours they are in school is to get education. Some parents are unhappy about uniforms, saying that school uniforms will affect their children's “creativity”. Actually, as noted above, the clothes students choose to wear do not necessarily express their individuality.They just copy their classmates. Students have the rest of the day to be as creative as they like. While they're in school, their job is to master reading, writing, and mathematics; this should take up all the creativity they have. Mastery of those skills will be good for the students to build up their creativity in every way. 答案 One possible version:   School uniforms prevail throughout the USA, as they benefit students a lot. School uniforms satisfy students' desire to dress like their classmates, which can end social barriers. Uniforms are a reminder of purposes and responsibilities to remind students receiving education is their major task. Some parents blame kids' being less creative for wearing uniforms, but real creativity is based on their mastery of knowledge and skills through schooling.  素养强化练(二) Ⅰ.阅读理解 (2020湖北武汉华中师范大学第一附属中学期中) Following the outbreak of COVID-19, there is a general fear of the unknown virus as its full effects remain to be seen. Fever, coughing, a sore throat, difficult breathing—the NCP's symptoms are similar to the common cold or the flu, but it's potentially more dangerous. Viruses could be deadly, like HIV and Ebola. But what are viruses? How can they cause so much trouble? Viruses are non-living organisms (有机体) approximately one-millionth of an inch long. Unlike human cells or bacteria, they can't reproduce on their own. Instead, they invade the cells of living organisms to reproduce, spread and take over. Viruses can infect every living thing—from plants and animals down to the smallest bacteria. For this reason, they always have the potential to be dangerous to human life. Sometimes a virus can cause a disease so serious that it is fatal. Other viral infections trigger no noticeable reaction. Viruses lie around our environment all the time, waiting for a host cell to come along. They can enter our bodies by the nose, mouth, eyes or breaks in the skin. Once inside, they try to find a host cell to infect. For example, HIV, which causes AIDS, attacks the T-cells of the immune system. But the basic question is, where did viruses first come from? Until now, no clear explanation for where their origin exists. “Tracing the origin of viruses is difficult,” Ed Rybicki, a virologist (病毒学家) at the University of Cape Town in South Africa, told Scientific American, “because viruses don't leave fossils and because of the tricks they use to make copies of themselves within the cells they've invaded.” However, there are three main hypotheses (假说) to explain the origin of viruses. First, viruses started as independent organisms, then became parasites (寄生生物). Second, viruses evolved from pieces of DNA or RNA that “escaped” from larger organisms. Third, viruses co-evolved with their host cells, which means they existed alongside these cells. For the time being, these are only theories. The technology and evidence we have today cannot be used to test these theories and identify the most plausible explanation. Continuing studies may provide us with clearer answers. Or future studies may reveal that the answer is even murkier (更含糊的) than it now appears. 1.What can we learn about viruses from the text? A.Viruses have nothing to do with the common cold. B.Viruses are really small living organisms. C.Viruses can't reproduce unless they find a host cell. D.Viruses enter our bodies mainly through the mouth, nose and hair. 2.Which of the following might explain the origin of viruses? A.They evolved from the fossils of large organisms. B.They evolved from parasites into independent organisms. C.They evolved from the T-cells in animals. D.They evolved along with their host cells. 3.The underlined word “plausible” in the last paragraph probably means    .  A.reasonable    B.creative C.attractive    D.flexible 4.What can we conclude from the text? A.Viruses live longer in human host cells than in animals'. B.Viruses will become more like bacteria as they evolve. C.It may take a long time to understand the origin of viruses. D.The author is optimistic about future virus research. 答案 [语篇解读] 本篇为说明文。本文主要介绍了关于病毒的传播途径、病毒起源的研究情况。研究表明病毒自身无法传播,是通过宿主细胞来传播的;目前关于病毒起源的解释有三种主要的假说,但都还处于理论阶段。

    1.C 细节理解题。根据第三段中“Unlike human cells or bacteria, they can't reproduce on their own. Instead, they invade the cells of living organisms to reproduce, spread and take over.”可知,病毒自身不能繁殖,只有找到宿主细胞才能繁殖,故选C项。

    2.D 细节理解题。第七段是关于病毒起源的三种假说。其中第三种假说是“Third, viruses co-evolved with their host cells, which means they existed alongside these cells.”可知,该研究认为病毒与宿主细胞共同进化,并且与这些细胞共存,故选D项。

    3.A 词义猜测题。第七段中提到“there are three main hypotheses (假说) to explain the origin of viruses”,以及第八段中“these are only theories”。可知,关于病毒的起源,现在都只是处于理论阶段。现在的技术和数据对于病毒的起源还无法作出“合理的”解释。因此可以猜测plausible意思为“合理的”,故选A项。

    4.C 推理判断题。根据最后一段中“Continuing studies may provide us with clearer answers. Or future studies may reveal that the answer is even murkier (更含糊的) than it now appears.”可推知,要找到病毒的起源还需要很长一段时间,故选C项。

    Ⅱ.七选五 (2020河南信阳普通高中期末) Resume(简历)tips:4 ways to stand out on paper According to a recent study,recruiters(招聘人员)only spend six seconds looking at your resume. So how do you make it into the callback pile in those mere seconds? 1 Here is a bunch of ways to do just that.  1.Use key words. When recruiters look through resumes, they're looking for key words that match the job description, including basic key words that will get their attention, but you can take it a step further. 2 Then include those key words in your resume as well.  2. 3   My friend is a chef. Her resume looks a lot like any chef's resume with one surprising difference. Under personal accomplishments she wrote, “Won the 2007 St. Bernard Parish Pie Eating Contest.” It isn't something you'd expect. She's been asked about the contest in several interviews, which is the perfect time to tell the recruiter that she also baked all of the pies for the contest. 3.Turn your resume into an infographic.  4 Just ask college journalist Chris Spurlock. Last year he turned his resume into an infographic. Not long after, Spurlock's resume was posted on both blogs and Twitter. If you're in a creative field, make your resume look different from the standard one-page list.  4.Make a video resume Sales manager Stan Paprzycki shot a video of himself, posted it on You Tube, and then sent the link to potential employers. The result was almost 100 percent positive response. 5 A video resume is better suited for jobs like sales and marketing.  A.Take part in a contest. B.Add unusual accomplishments. C.Better yet, his video resume got him a job. D.Your resume doesn't have to be a one-page list of achievements. E.Adding some personalities to your resume can't hurt, but avoid jokes. F.By thinking outside the box and making a resume that will hold the recruiter's attention. G.Check out the company's website and look for any company goals that fit your experience. 1.    2.    3.    4.    5.     答案 [语篇解读] 本篇为说明文。本文主要介绍了四种让你的简历吸引招聘人员的方法。

    1.F 上文提出的问题是“So how do you make it into...?”选项F意为“跳出思维定式,制作一份吸引招聘人员注意力的简历”,是上文问题的回答。结合下文可知,下文中的 “to do just that”就是指选项F 中“hold the recruiter's attention”,故选F项。

    2.G 根据上文“you can take it a step further”以及选项G“察看该公司的网站,寻找任何符合你的经验的公司目标。”可知,作者建议针对公司的要求,在你的简历中以关键词的形式呈现你的经验,会更容易吸引招聘人员,这是对“更进一步”的补充说明,故选G项。

    3.B 分析文章结构可知,该空是此段的小标题。根据下文“Under personal accomplishments she wrote...”可知,此段主题是在你的简历中要体现你所取得的成绩。选项B“加上不寻常的成就”符合该段主题,故选 B 项。

    4.D 此段的小标题为“把你的简历制成信息图表”,再根据下文提到“make your resume look different from the standard one-page list”可知,作者建议让你的简历看起来不同于标准的一页简历,与选项D相符,故选 D项。

    5.C 此段的小标题是“制作视频简历”,下文是举出Stan Paprzycki的例子,说明视频简历的好处。选项D“更好的是,他的视频简历让他得到了一份工作”,也是说明视频简历带来的好处,故选C项。

    Ⅲ.完形填空 (2020福建泉州高一月考)   A couple in Ohio accidentally dropped a bag containing almost $100,000 at an Ohio charity shop. Thanks to the  1  employees, they got money back.   The employees were going through 2  last week when they came across a  3 . Inside was $97,004.“It was so much cash,” employee Kelsey Croy said. “I looked in the bag and we  4  it right there on the desk. And it was $97, 004.” Thankfully, the owners  5  a receipt for tax purposes when they left  6  that morning. The employees  7  called the couple but there was no  8 .   Not wanting to 9  that amount of cash in the store, they called in the Zanesville Police Department.  10  repeated calls, officers finally got in touch with the couple. The couple hadn't realized the money was  11 . They told police they withdrew all their money to another bank. On the way, they  12  at the charity shop to donate a bag of clothes. That's  13  the money ended up there. “When we finally  14  them, they just asked if they could get it sometime tomorrow,” the officer said.   The couple has since made contact with the original 15  who found the money to thank them. “I'm just glad that I meet a bunch of honest and loyal people,” Croy said.  1.A.honest    B.generous   C.brave   D.clever 2.A.goods    B.donations   C.food    D.money 3.A.suitcase   B.box    C.bag    D.wallet 4.A.put    B.counted    C.hid   D.cleared 5.A.asked for    B.asked about C.gave up   D.gave out 6.A.cards    B.fruits    C.bills    D.clothes 7.A.surprisedly   B.hesitatingly C.eventually   D.immediately 8.A.concern    B.information C.reply   D.letter 9.A.deposit    B.leave    C.waste    D.spend 10.A.After    B.During    C.Before    D.In 11.A.found    B.missing     C.stolen    D.forgotten 12.A.stopped    B.sighed     C.quarreled    D.wandered 13.A.why    B.when    C.where     D.how 14.A.inspected on  B.got rid of C.got through    D.dropped in on 15.A.police    B.officers C.customers    D.employees 答案 [语篇解读] 这是一篇记叙文。这篇文章主要讲述了一对夫妇在雇员们的帮助下找到了丢失的钱的故事。

    1.A 句意:多亏了诚实的雇员,他们把钱拿了回来。设空处与文章最后一句“I'm just glad that I meet a bunch of honest and loyal people,” Croy said.(Croy说:“我很高兴遇到了一群诚实又忠诚的人。”)中的honest呼应。故选A。

    2.B 句意:员工们上周正在检查捐赠物时,发现了一个袋子。由下文中的On the way, they 12  at the charity shop to donate a bag of clothes. That's 13  the money ended up there.可推知,店员是在检查捐赠物的时候发现了袋子。故选B。  3.C 句意同上。此空格与下文中的I looked in the bag中的bag呼应,故选C。

    4.B 句意:我在包里看了看,并且我们在桌子上仔细地数了数。由于下一句表达的是金额,所以空格处是数钱的意思。故选B。

    5.A 句意:谢天谢地,那天早上包的主人在放下衣服的时候,要了一张税务收据。根据常识可知,捐赠人放下东西会索要税务收据。故选A。

    6.D 句意同上。由下文中的they 12  at the charity shop to donate a bag of clothes可知,当天捐赠人放下的是衣物。故选D。  7.D 句意:雇员们立即打电话给这对夫妇,但没有得到答复。根据常识可知,店员看到捐赠人落下的钱,会马上与其取得联系。故选D。

    8.C 句意同上。由打电话可知没有得到答复,也就是没有联系到,所以在下段首句才会写到店员联系警官。故选C。

    9.B 句意:不想把那种数目的现金留在店里,他们打电话到Zanesville警察局。根据句意与选项可知,店员不想把钱留在店里。故选B。

    10.A 句意:多次拨打电话后,警官终于联系到了这对夫妇。根据句意可知,这句话强调警官终于与这对夫妇取得了联系,这是多次拨打电话之后的结果。故选 A。

    11.B 句意:这对夫妇还没有意识到钱不见了。由上文的故事情节可知,这对夫妇的钱是在捐赠衣物的时候,不小心落在了捐赠店里。故选B。

    12.A 句意:在路上,他们停在慈善商店,捐赠了一袋衣服。上一句话的意思:他们告诉警察他们把钱全部取出来去另一个银行。所以此处指半路上他们停下来去捐赠衣物。故选A。

    13.D 句意:那就是钱最后如何到那儿的。上两句话解释的是钱是如何到了捐赠店里的。故选 D。

    14.C 句意:当我们终于与他们取得联系的时候,他们只是问他们明天某些时候是否能拿回钱。空格处与上文中的10  repeated calls, officers finally got in touch with the couple.中的got in touch with呼应。故选C。  15.D 句意:这对夫妇已经与最初找到钱的员工取得了联系,以感谢他们。此空格与第一段最后一句Thanks to 1  employees, they got money back.中的employees呼应。故选D。  Ⅳ.语法填空 (2020山西忻州期中) Jack and I are good friends. We tried to walk across the United States of America. We're not exactly sure why we were doing it. Part of 1  was to test ourselves—to see  2  we could face the challenges. When I was a teenager, I often daydreamed that I was going to walk across the United States after  3 (graduate) from high school. 4 , I didn't do that.  Before I knew it, I was 5  my thirties, married, a job, yet still had this idea in my mind with each passing year. I figured I was too old and my opportunity  6  (pass). Then, a few years ago, I met Jack,  7  was thirty-five years old and quit his job as a civil engineer in New York City to walk across the United States. He wasn't doing it for a cause as part of an organization. He was doing it  8 (simple) because he loved to walk and discover. The idea was back and I no longer had an excuse. We planned on averaging 20 miles a day and taking some days off  9 (rest), so we expected that the walk would take about 6 months, realizing it could take  10 (long). We were in no hurry: The total distance would have been about 3,100 miles.  1.    2.    3.    4.    5.     6.    7.    8.    9.    10.     答案 [语篇解读] 本篇为记叙文。本文主要记叙了作者和好朋友Jack在各自三十多岁时,计划步行穿越美国的事情。他们预计需要步行6个月的时间。

    1.it 考查代词。句意:一部分原因是为了测试我们自己——看看我们是否能面对这些挑战。此处指代上文“why we were doing it”,故填代词it。

    2.if/whether 考查连接词。此处为宾语从句,从句中不缺少成分,且表示“是否”,故填if/whether。

    3.graduating/graduation 考查非谓语动词或名词。after为介词后跟动名词或名词作宾语,故填graduating/graduation。

    4.However 考查副词。句意:然而,我没有那样做。结合上下文语境可知前后句之间为转折关系,并且句首字母要大写,故填However。

    5. in 考查介词。根据短语in one's thirties表示“在某人三十几岁时”,故填in。

    6.had passed 考查时态。pass发生在figured之前,即“过去的过去”应用过去完成时,故填had passed。

    7.who 考查定语从句。此处为非限制性定语从句修饰先行词Jack,且关系词在从句中作主语,指人,故填who。

    8.simply 考查副词。修饰后文整个从句应用副词,故填simply。

    9.to rest 考查非谓语动词。分析句子结构可知用不定式作目的状语,故填to rest。

    10.longer 考查比较级。句意:我们计划平均每天步行20英里,休息几天,意识到可能需要更长时间,所以我们预计步行需要大约6个月的时间。表示“更长”,所以用比较级,故填longer。

    Ⅴ.概要写作   阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概要。

    If you're worried that too much “screen time”could badly influence your child's intelligence, new research suggests you might be right. By analyzing the data gathered from over 4,500 U.S. kids aged 8 to 11 between 2016 and 2017,Jeremy Walsh,a postdoctoral fellow with the CHEO Research Institute in Ottawa, found that too much “screen time” could be harming your child's intelligence. Kids with the sharpest intellects spent less than two hours a day on their cell phones, tablets and computers coupled with 9 to 11 hours of sleep and at least an hour of physical activity. “Too much screen time could be affecting kids' ability to focus, especially if they are switching between apps on a device or between different screens at the same time,” Walsh suggested. “One leading theory is that much time on screens is spent multitasking using multiple apps or devices at once,” he said. “This can interfere with a child's ability to focus and keep interest on a task. It can be damaging the building blocks for good cognition(认知).” “Sleep is important for brain development, since that's when the brain reorganizes itself and grows,” Walsh added. Besides, exercise has been shown to increase blood flow to the brain and oxygenation of brain tissues, and increase the connectivity of networks in the brain. Too much screen time could lead to a“cascade” effect(级联效应) where kids don't get enough sleep and then are less active during the day. “You can see how this would have an impact on brain health,” Walsh said. What should parents do? Walsh advised setting firm rules about the use of screens including how long children are using the screens, the kinds of apps they are using and how many screens they are using at once. Concerned parents also should preview games or apps before letting their child play, seek out more interactive(交互的)options that engage the child's mind, and use parental controls to block or filter content and limit screen time. 答案 [语篇解读] 本文是一篇说明文。主题是过多的“屏幕时间”会严重影响孩子的智力。

    每段大意:1.长时间使用电子产品会严重影响孩子的智力。

    2.分析产生的不良影响一:这会干扰孩子对某项任务的注意力和保持兴趣的能力。它可能会损害良好认知的形成。

    3.分析产生的不良影响二:长时间使用电子产品可能会导致一种“级联效应”,即孩子们睡眠不足,然后白天活动减少。

    4.父母对电子产品的使用制定严格的规定。

    One possible version: New research has found that excessive “screen time” may negatively affect children's intelligence. (要点1) It prevents children from focusing and staying interested, thus restricting their cognitive development. (要点2) Also, it results in inadequate sleep and lack of physical activity, which do harm to the brain health. (要点3) Accordingly parents are advised to establish strict regulations concerning the use of screens, monitor the content and limit the screen time.(要点4) 

    相关热词搜索:

    • 文秘
    • 范文
    • 文秘知识
    • 书信条据
    • 行政
    • 求职离职
    • 名人名言

    推荐访问